Marcplaats

Een blog over de mens achter de advocaat

Marc van den Boomen is partner bij
QO Advocaten

The Great Move

 

Ruim twintig jaar nu heb ik mijn kantoor in het retraitehuis in Roermond, aan de mooie lommerrijke Kapellerlaan. Het is een kantoor zoals het grote publiek dat graag ziet: historisch, statig, hoge plafonds, ruime kamers, brede trap, kroonluchters. Alle toeters en bellen. Het voldoet aan de verwachtingen, zeg maar. Een pand met uitstraling.

 

Het retraitehuis oogt aan de buitenkant groot, maar de indeling binnen is zeker niet pragmatisch of efficiĆ«nt. Het pand is naar zijn aard nogal imponerend. Het kwam regelmatig voor dat nieuwe klanten de eerste minuten alleen maar naar boven aan het staren waren om naar de hoge plafonds met de fraaie ornamenten te kijken, terwijl ik al volop met het voorgelegde probleem bezig was. Het is ook een pand met een hoge figuurlijke drempel. Je stapt er niet zo maar even binnen. Als je de hal betreedt, dan weet je dat het serieus is. Je bent bij een advocaat, het gaat er serieus aan toe.

 

Deze uitstraling is wat mij de laatste jaren steeds meer tegen is gaan staan aan het pand. Dat en het feit dat het uiteindelijk toch een heel oud pand is met alle gebreken en problemen van dien. De advocaten op de bovenste verdieping werken onder het prachtige leistenen dak. Maar in de zomer zijn het gerookte haringen in een ton. Niet meer van deze tijd. De imponerende en zelfs overweldigende uitstraling ook niet.

 

Dus de keuze te verhuizen was door QO advocaten snel gemaakt. We gaan een nieuwe kantoorruimte betrekken in de Roerpoort (Boven de Wolfskuil 3D20, 6049 CV). Uiteraard blijven we in Roermond. QO krijgt daar de beschikking over een mooie verdieping die van alle moderne gemakken is voorzien. Er komen twee prachtige vergaderruimten en er is volop parkeerruimte voor de uitstekend bereikbare locatie. QO neemt dus afscheid van de traditie en gaat voor modern. Dat past bij de denkwijze en de uitstraling die wij als kantoor willen hebben. Laagdrempelig, bij de tijd en gericht op de klant. In plaats van exposure door een pand, kiezen wij van QO voor exposure in de rechtszaal.

 

Overtuig uzelf. Ik hoor graag of u mijn mening deelt. 

 

Business Center Roerpoort, Boven de Wolfskuil 3D20, 6049 CV Roermond